Oldalmegjelenítések száma az elmúlt hónapban

2013. február 6., szerda

Universal Studios, LA


Ha valakinek az útitervében szerepel Los Angeles, akkor mindenképpen érdemes felkeresni (filmrajongóknak kötelező!) a Universal Studio parkját.
Többféleképpen el lehet jutni a parkba, a legolcsóbb megoldás talán a metro: a jegy ára 1,5$, a piros vonalon Universal City megállónál kell leszállni, innen ingyenes shuttle buszokkal elvisznek a park bejáratához.

Amin én anno rengeteget agyaltam az ún. front of the line ticket, hogy megéri-e vagy sem. Ha különböző fórumokat olvasunk, kb 50-50%-ban írják, hogy mindenképp kell, és ugyanannyian, hogy felesleges pénzkidobás (normál jegy ára: 80$, fotL: 129$). Összefoglalom az én tapasztalataimat ezzel kapcsolatban, hátha valakinek segít a döntésben:
-Ha csak rövid időd van a parkban (2-3 óra), de szeretnél minél több dolgot megnézni/több dologra felülni, és ráadásul hétvégén, főszezonban, vagy kiemelt ünnepnapon mennél, akkor talán megéri.
-Ha van rá elég időd (fél napot érdemes rászánni, mi 9-17ig bezárólag MINDENen voltunk), munkanapon mész/nem főszezonban mész, és oda tudsz menni reggel időben, akkor bőven megéri a sima jegy is!

Tippek:
-érdemes nyitásra odamenni (9.00), mi szezonban voltunk, sok pénztár van, és alig 3-4 álltak olyankor még sorban
 első utunk a studio tour attrakcióhoz vezessen, a bejáratnál kapunk térképet, nézzük meg, hogy hol van, és spuri oda. Miután ez a leghosszabb attrakció időben, és az egyik legnépszerűbb is, így itt a nap folyamán szép sorok torlódnak fel (12-körül már 80percet írtak várakozási időnek, amikor mi voltunk, mi 10 perc alatt bejutottunk)
A studio touron a tour kocsiban az autó menetirányszerinti bal oldára igyekezzünk kerülni (tehát egy soron belül utolsók között kell beszállni), mert azon az oldalon lesz a legtöbb látnivaló.
A Parknak 2 szintje van, a studio tour után érdemes lemenni az alsószintre és sorbanállni a transformers 3d-hez, majd ezután sorra többihez...
- Sok helyen vannak digitális info táblák, amikre kiírják melyik attrakcióra mennyit kell várni, így tudunk tervezni: ha azt látjuk egyik helyen most rövid a várakozási idő, akkor oda érdemes menni.
-2féle program van: vannak az attrakciók, és vannak a show-k. Az attrakciók folyamatosan működnek, a show-k viszont meghatározott időkben indulnak, ezért erre is érdemes figyelni!
FONTOS: sok attrakciónál van ún. "single ride" -sor is. Ez azt jelenti, hogy a baráti társaságok/párok feltöltik a sorokat , de utána maradnak 1-1 helyek és ezeket feltöltik azokkal, akik a single ride sorba beálltak..
Tehát ha nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a barátainkkal/párunkkal egymás mellett élvezzük az attrakciót, akkor ide érdemes beállni, ugyanis fényévekkel gyorsabb itt a sor!

Végül engedjetek meg egy teljesen szubjektív rangsort a park látványosságairól:

1) Transformers: The Ride-3D
2) Studio Tour
3)Waterworld
4)Revenge of the Mummy
5) Terminator 2 (ez volt legrégebbi show 2012-ben, lehet már más van a helyén..)
6) Simpsons the ride
7) Jurassic Park
8) House of Horrors
9) Special effects stage
10) Shrek 4D


Nincsenek megjegyzések: